Kerkdienst ‘de Kunst van Aandacht’

zo 10okt2021

meditatieve viering rondom kunst

locatie: Dorpskerk

adres: Burg. van Panhuysbrink 11, 6997 AA Hoog-Keppel

tijd: 10:00 uur

website:

organisator: Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel

 


De Protestantse gemeente Drempt en Oldenkeppel organiseert samen met KeppelCultuur en Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf in het weekend van 9 en 10 oktober activiteiten rondom de reizende expositie 'Kunst  door de brievenbus'.

De viering op zondagochtend is wat anders dan anders. Het is een meditatieve viering rondom de kunst. Om je te uiten in vormen van kunst is aandacht nodig. Aandacht voor wat je ziet en hoort om je heen. Aandacht voor mensen. Aandacht voor wat er in je leeft aan gedachten, woorden, verhalen en  beelden.

In de reisexpositie 'Kunst door de brievenbus' is te zien wat mensen het afgelopen jaar thuis hebben gemaakt. Tijdens de dienst is er aandacht voor de kunst en de mensen die hebben meegedaan. Wat heeft het project voor hen betekend? Wat roept de kunst en het verhaal erachter op bij mensen die de expositie bekijken? In de viering vertellen een vrijwilliger, een deelnemer en een kunstenaar over hun ervaringen. Er klinken gedichten en teksten rondom het thema ‘aandacht‘. Er is muziek gespeeld door Lucian Venderink op de piano en  Caroline Hendriks op de dwarsfluit. De viering wordt geleid door Ds. Karin Spelt.

Lees ook het bericht Expositie Kunst door de Brievenbus

 

( ga terug naar het evenementenoverzicht )

Deze pagina delen met je vrienden ...