Oecumenische Online Kerstnacht Viering

do 24dec2020

Kerstnacht viering

locatie: alleen online

tijd: 21:00 uur

website:


Deze viering vanuit de Grote of Martinikerk in Doesburg is op kerstavond en ook later online te bekijken via www.kerkomroep.nl. 

M.m.v. van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg, Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel, Protestantse Gemeente Hummelo, de Sint Willibrordusparochie locatie Doesburg, de Remonstrantse kerk Doesburg, de Molukse kerk NCPMB en de samenwerkingsgemeente Ooipoortkerk.

De liturgie voor deze viering is hier te downloaden.

 


 

Dit jaar wordt het Kerstfeest gevierd in een tijd die anders is dan voorgaande jaren. Naar aanleiding van de actuele coronamaatregelen hebben veel kerken besloten geen fysieke kerkdiensten meer te houden, maar uitsluitend online vieringen.
Alhoewel kerkdiensten met 30 personen toegestaan zijn, adviseert de landelijke kerk zoveel mogelijk terug te gaan naar uitsluitend online vieringen. Op deze manier verklaren de kerken zich solidair met de samenleving en dragen zij hun steentje bij aan het terugdringen van het coronavirus. De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel vindt het verstandig dit landelijk advies op te volgen en zich aan te sluiten bij de gemeenten/kerken in haar omgeving.

 

( ga terug naar het evenementenoverzicht )

Deze pagina delen met je vrienden ...