Drempt hangt de vlag uit op 3 april!

Op het moment dat we stil staan bij het feit dat we 75 jaar in vrijheid leven, zijn we juist in onze vrijheid beperkt. In Bronckhorst waren vele activiteiten in voorbereiding om de vrijheid te vieren en te herdenken. Deze zijn komen te vervallen of uitgesteld. Het coronavirus vraagt veel van ons, maar brengt ook saamhorigheid, mensen letten op elkaar en iedereen die op dit moment zijn nek uit kan steken helpt mee. Samen staan we sterk en dat is waar vrijheid om draait. We moeten thuis blijven, maar toch kunnen we stil staan bij 75 jaar vrijheid. Daarom doet de gemeente Bronckhorst de oproep aan de inwoners van Drempt: Hang de vlag uit op 3 april, de Bevrijdingsdag van Achter-Drempt en Voor-Drempt!

 

 

75 jaar bevrijding

 

Als Nationale Bevrijdingsdag wordt natuurlijk 5 mei aangehouden. Op 5 mei 1945 kwamen de Canadese generaal Foulkes en de Duitse opperbevelhebber Blaskowitz naar Hotel De Wereld in Wageningen. In het bijzijn van Prins Bernhard, in de functie van commandant van de Binnenlandse Strijdkrachten, werd de capitulatie van de Duitse troepen in Nederland uitgewerkt.

 

Drempt hangt de vlag uit op 3 april

Onze bevrijders verdienen het!

 

De Bronckhorster dorpen werden al tussen 1 en 17 april op verschillende dagen bevrijd. Daarom wil de gemeente Bronckhorst oproepen om op de dag van bevrijding van ieder dorp afzonderlijk de inwoners de vlag uit te laten hangen. Doet u mee? Onze bevrijders verdienen het!

 

Bevrijding in gemeente Bronckhorst – april 1945

 

In april 1945 werden de dorpen en kernen van gemeente Bronckhorst bevrijd. Hieronder ziet u per datum en kern weergegeven wanneer de bevrijding plaatsvond.

Datum Kern
1 april 1945 Halle
Hengelo
Keijenborg
Zelhem
2 april 1945 Hummelo
Laag-Keppel
Vorden
3 april 1945 Achter-Drempt
Baak
Bronkhorst
Hoog-Keppel
Steenderen
Toldijk
Voor-Drempt
Wichmond
4 april 1945 De Luur
17 april 1945 Olburgen
Rha

 

5th of may liberation ride, Enschede (11417446373).jpg
Door Archangel125th of may liberation ride, Enschede, CC BY 2.0, Koppeling

 

Misschien ook interessant: #BerenjachtDrempt

 

Deze pagina delen met je vrienden ...