Buddy to Buddy Bronckhorst start nieuwe matchingsronde

Binnenkort start Buddy to Buddy Bronckhorst een nieuwe matchingsronde. De organisatie zoekt mensen die in vier maanden tijd een nieuwe dorpsgenoot, iemand die naar Nederland gevlucht is, willen leren kennen. Samen ga je leuke dingen doen en leer je elkaars cultuur kennen. Op 31 januari om 19.30 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats in het restaurant van gemeentehuis Bronckhorst (Elderinkweg 2 in Hengelo). De avond is vrij toegankelijk en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het initiatief.

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en statushouders aan de inwoners van gemeente Bronckhorst op basis van gelijkwaardigheid. Hiermee gaan ze enerzijds het sociale isolement onder vluchtelingen tegen en vergroten ze anderzijds de betrokkenheid van Nederlanders bij de integratie van hun nieuwe dorpsgenoten.

Het idee is simpel, je leert je buddy kennen tijdens een feestelijk matchingsdiner en spreekt daarna wekelijks met elkaar af op een zelfgekozen moment. Dit doe je niet alleen, samen met jou zijn er zo’n 25 andere buddykoppels die hetzelfde avontuur aangaan. Zo ontstaat er naast het één-op-één contact ook een community van mensen die met elkaar optrekken. Gedurende het project vinden er namelijk geregeld leuke activiteiten plaats. Na vier maanden wordt het matchingstraject afgesloten met een slotfeest.

Enthousiastelingen gezocht

Projectcoördinator Marjolein Jansen vertelt enthousiast over een van de activiteiten: ‘’Elke derde dinsdag van de maand organiseren we het Buddycafé bij Zandewierde in Hummelo. Gewoon gezellig een spel spelen, even koffie drinken of kletsen. Het is mooi te zien hoe mensen daar hun sociale netwerk vergroten en elkaar nog beter leren kennen. Van daaruit ontstaan weer allerlei nieuwe ideeën voor activiteiten, zoals een avondje bowlen.”

De behoefte bij nieuwkomers voor gelijkwaardig contact met Nederlanders is groot, dat blijkt bijvoorbeeld uit de wachtlijst met nieuwkomers die staan te popelen om aan het project mee te doen. Anderzijds zijn er veel Nederlanders die iets willen doen voor nieuwkomers, maar niet goed weten hoe dit aan te pakken. Bij Buddy to Buddy kun je van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door jouw wereld open te stellen voor een ander ontstaat er ruimte voor contact van mens tot mens. Buddy to Buddy gelooft in een samenleving waarin we maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn.

Is je interesse gewekt? Op dinsdag 31 januari 2023 is er een informatieavond over de nieuwe matchingsronde. Je bent welkom, het is fijn als je je vooraf aanmeldt via bronckhorst@budddytobuddy.nl of via de website www.buddytobuddy.nl/bronckhorst.

Foto: Buddykoppel Ayman en Mark
Fotograaf: Yke Ruessink

Facebook-event: https://fb.me/e/39KtvxjGv

Deze pagina delen met je vrienden ...