25-Jarig jubileum Aspergeboerderij de Stokhoven

Het is 25 jaar geleden dat Gerrit Hendriksen voor het eerst de deur van zijn winkel opende voor de verkoop van verse ‘Dremptse’ asperges op Aspergeboerderij de Stokhoven. De Stokhoven en haar medewerkers laten zaterdag 26 mei tijdens de ‘Aspergehapje-dag’ van 10.00 tot 17.00 uur zien wat er allemaal moet gebeuren voordat die overheerlijke asperges klaar zijn voor de verkoop.

Op de aspergevelden zijn de asperge-oogstmachines in bedrijf. Een unieke hulp bij het steken van de asperges. Vervolgens is in de boerderij te zien hoe de asperges gewassen en gesorteerd worden met de nieuwe automatische digitale sorteermachine en er wordt doorlopend een demonstratie gegeven hoe asperges machinaal geschild worden.
Op de boerderij worden aspergesoep en aspergemaaltijden bereid zodat bezoekers ook verse Dremptse asperges kunnen eten: voor 7,50 euro een bord asperges met alles erop en eraan. Met een glaasje wijn erbij waant men zich in Franse sferen. Proef ook de andere lekkernij: asperge-ijs. IJsboerderij ’t Dommerholt heeft dit speciaal bereid.
De Koningin der Groenten wordt in Drempt nu voor het 25ste jaar geteeld. Veel mensen in deze regio hebben inmiddels ontdekt dat er boven de grote rivieren heerlijke asperges worden geteeld en een liefhebber weet dat het witte goud vers bij de teler moet worden gekocht.

Buiten deze dag om is het mogelijk om met groepen een excursie op aspergeboerderij de Stokhoven te organiseren, eventueel met een Aspergeproeverij of Aspergediner.
De winkel van Boerderij de Stokhoven is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Het jubileum wordt gevierd met iedereen die de asperge een warm hart toedraagt en daarom krijgt iedereen op zaterdag 26 mei tijdens de ‘Aspergehapje-dag’ 25% korting op alle aankopen in onze winkel. Zie hiervoor de actievoorwaarden op de website.
Boerderij de Stokhoven is te vinden aan de Rijksweg 37 in Drempt.

 

bron: Contact | foto: Liesbeth Spaansen

Deze pagina delen met je vrienden ...