Wandel en Handel in Doesburg

Op zondag 5 september aanstaande van 12:00 tot 16:00 uur zal de eerste ‘Wandel en Handel’ en ‘Winkel je Rijk in je Wijk’ van start gaan dit jaar in de wijk De Ooi in Doesburg. Na het succes van de ‘Wandel en Handel’ in december 2020 leek het organisatie nu goed om dit concept weer te realiseren.

Het principe is simpel: bewoners van De Ooi zetten een tafeltje voor hun huis in de voortuin of oprit met spulletjes die ze graag willen verkopen of willen weggeven.


Duurzaamheid

Er zijn nog steeds weinig markten en beurzen, dus een kleine activiteit als dit is een leuk idee en een mooie gelegenheid om bijzondere woonaccessoires of kleding te scoren of dat boek of tijdschrift waar je al lang naar op zoek bent te vinden. Verder zullen bewoners graag andere materialen willen aanbieden en te denken valt aan speelgoed, keukengerei, fietsen en kleine meubelen.

De trend duurzaamheid zal komende tijd steeds belangrijker worden in onze levensstijl. Om te voorkomen dat er teveel CO2 en fijnstof in ons milieu terechtkomen vanwege de afvalverwerking zullen we materialen en grondstoffen moeten hergebruiken of recyclen. Dus lokaal tweedehands materiaal kopen is het meest duurzaam. Weinig transport dus weinig vervuiling en het materiaal wordt direct hergebruikt. Bovendien scheelt het aanzienlijk in de portemonnee. Uiteindelijk een win-winsituatie voor beide partijen.

Parkeren en wandelen

De wijk De Ooi leent zich uitstekend voor deze activiteit. Er staan veel huizen met een voortuin, de stoepen zijn goed te bewandelen op veilige afstand van 1,5 meter. Mensen die uit andere wijken en omliggende dorpen komen kunnen gemakkelijk hun vervoermiddel parkeren op één van de parkeerplaatsen op of dichtbij het Burgemeester Keiserplein (red.: klik voor Google Maps).

Geïnteresseerde wandelaars kunnen gemakkelijk de deelnemers herkennen aan een vlag die buiten hangt. Bovendien zorgt de organisatie voor een plattegrond in de regionale pers en online.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar Wilma ter Horst ( wgmterhorst@hotmail.com ) onder vermelding van Wandel en Handel  en Winkel je Rijk in je Wijk. Ook kinderen mogen hun kleedjesmarkt in eigen tuin organiseren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Dit evenement gaat in principe door bij elk weertype, met een parasol of partytent blijven de spullen bij regen wel droog. Als het hard waait, windkracht 4 Beaufort of meer, dan wordt het evenement verplaatst naar zondag 12 september van 12:00 tot 16:00 uur.

omslagfoto door Hans Wonink

Deze pagina delen met je vrienden ...