Vliegerfeest op en rond de voetbalvelden

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli organiseert ’t Hessenhuus in samenwerking met Dick en Tonny Toonen uit Langerak voor het derde achtereenvolgende jaar een vliegerfeest op en rond de voetbalvelden. Zo’n zeventig vliegeraars met de meest uiteenlopende vliegers komen daar bijeen en maken er samen een uniek en gratis toegankelijk evenement van voor zowel jong als oud.

Uniek en gratis toegankelijk

Dick en Tonny hebben zo’n zeventig collega-vliegeraars uitgenodigd met de meest uiteenlopende vliegers in grootte en kleurencombinaties. Voor kinderen wordt een workshop vliegers maken georganiseerd en een puzzeltocht. Daarnaast kunnen ze snoep en knuffels aan vliegers vastbinden die vervolgens gedropt worden. Met een camera aan een vlieger worden luchtfoto’s van de omgeving gemaakt die belangstellenden later kunnen opvragen. Op zaterdagavond vindt het spectaculaire nachtvliegeren plaats waarbij vliegers in het donker worden opgelaten. Het publiek wordt aangeraden dan zelf een zaklamp mee te nemen om de vliegers te bekijken. Bovendien worden bezoekers van harte uitgenodigd hun eigen vlieger mee te nemen om deze op te laten. Ook kapotte vliegers mogen worden meegenomen voor eventuele reparatie.

Evenement voor het hele gezin

Het wordt dus echt een evenement voor het hele gezin. De entree is gratis. Het Vliegerfeest is op zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Delen mag ...