Tennisvereniging De Drieslag

LAWN TENNIS CLUB 'DE DRIESLAG'

dé tennisvereniging van Hummelo, Keppel en Drempt

Tennis op verschillende soorten ondergrond

Lawn tennis betekent tennis op gras of kunstgras. Tennis kan ook worden gespeeld op andere soorten ondergrond.

Bekend ook is gravel; het rode, gemalen baksteen of het groene, gemalen basalt. De 'French Court' is een kunstmatige rode bedekking (fijner dan gravel) over een laag afdekkingstapijt, om de afwatering niet te laten dicht slippen. De 'Canada Tenn' is weer iets grover dan gravel.

Het tapijt uit het verleden heeft veelal plaats gemaakt voor kunstgras gevuld met heel fijn keramisch materiaal, het zogenaamde 'Smashcourt'.

Op een 'Hardcourt' buiten is de ondergrond van beton en de binnenbaan vaak een kunstvloer. 

Tennisvereniging LTC De Drieslag is de tennisvereniging van Hummelo, Keppel en Drempt

De vereniging werd opgericht in 1974. De naam van de vereniging is volgens ingewijden te danken aan een ingeving van de eerste secretaris J.D. van As. Hij wandelde in de buurt van Hummelo en kwam daar langs een boerderij met de naam ‘De Drieslag’ (een monumentale hoeve aan de Zutphenseweg 5). Een naam die volgens hem en de rest van het toenmalige bestuur goed was te gebruiken voor de tennisvereniging.

Oorspronkelijk beschikte de vereniging over twee gravelbanen, maar al snel werd een derde baan aangelegd omdat het ledental dat vereiste. In 1984 werden de eerste kunstgras banen in gebruik genomen en werd de lichtinstallatie aangebracht. Niet alleen kon ‘s avonds worden getennist, maar ook de hele winter was de baan vanaf die periode bruikbaar. Hiermee was Lawn Tennis Club de Drieslag een van de eerste verenigingen met kunstgras banen in de regio.

In 2002 werd de grond en het clubgebouw gekocht van de gemeente Hummelo en Keppel en sindsdien draait de tennisvereniging geheel op eigen kracht. In de zomer van 2007 zijn drie oude kunstgrasbanen vervangen door nieuwe en een is er gerenoveerd. Het clubhuis is het centrale punt van de tennisvereniging.

De vereniging organiseert o.a. elk jaar een ‘Wintercompetitie’ op basis van gezellig spelen. Ook tennissers die geen lid zijn van LTC De Drieslag kunnen daaraan meedoen. Enige tenniservaring is wel gewenst.

WEBSITE & SOCIALE MEDIA

LTC de Drieslag op het Internet

CONTACT

Vragen en/of opmerkingen voor Tennisvereniging LTC de Drieslag?

Accomodatie

Hessenweg 8a,
6997 AJ Hoog-Keppel

0314–38 19 91  ( clubhuis )

Secretariaat

Eddie Terpelle,
Olmiuslaan 16,
6998 AE Laag-Keppel

0314–38 26 97

secretaris@ltcdedrieslag.nl

Deze pagina delen met je vrienden ...