Statiegeld een kwartaal lang bestemd voor het KWF

Wanneer u uw lege flessen de komende maanden inlevert bij supermarkt Coop in Steenderen, kunt u het statiegeld doneren aan KWF Kankerbestrijding. De actie is een initiatief van Stefan Jansen uit Steenderen en Kees en Bouke Boumeester uit Drempt die in september samen deelnemen aan Alpe d’Huzes om geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Wat kunnen we in de aanloop naar Alpe d’Huzes in deze tijd organiseren wat geld opbrengt voor het KWF, vroegen Kees en Bouke Boumeester en Stefan Jansen zich af. “We kwamen tot de conclusie dat statiegeld doneren een simpele en veilige manier is om het KWF te steunen”, vertelt Kees die uitlegt dat doneren bij de Coop heel eenvoudig is. “Als je je lege flessen inlevert, kun je kiezen voor de groene knop als je een bonnetje wil om je statiegeld bij de kassa te laten verrekenen. Kies je voor de oranje knop, dan wordt de waarde van je statiegeldflessen rechtstreeks gedoneerd aan het KWF.”

Geld voor onderzoek naar kanker

Het sportieve trio was vorig jaar al van plan mee te doen aan het evenement. Toen dat vanwege corona niet doorging, trainden ze door om dit jaar alsnog goed voorbereid bovenaan de Alpe d’Huez te staan. Samen met zo’n 5.000 andere deelnemers proberen de drie heren maximaal zes keer de berg fietsend te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Kees fietste in 2016 ook al de Alpe d’Huez op om zijn bijdrage te leveren de ziekte de wereld uit te helpen. Zijn motivatie is helder: “Teveel familieleden, vrienden, buren en kennissen hebben te maken met kanker of zijn er aan bezweken. Anderhalf jaar geleden ben ik nog drie dierbaren verloren. Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.”  

Opgeven is geen optie

Zoon Bouke en zijn schoonvader Stefan doen voor de eerste keer meer. Stefan zag zijn vrouw lijden aan de ziekte. Voldoende reden voor hem om zijn steentje bij te dragen. Ook Bouke is vastbesloten de berg te beklimmen. “Ik ben nog jong maar ik heb nu al te vaak gezien hoe je leven op de kop wordt gezet als je de diagnose kanker krijgt; hoe gezinnen veranderen of uit elkaar worden gescheurd. En de schade die er achterblijft, zelfs als je de ziekte overleeft.” 

Kees, Bouke en Stefan hopen op een mooie bijdrage van de statiegeldactie. “Iedereen kent wel iemand met kanker. Daarmee komt de ziekte heel dichtbij. Op deze manier kunnen we er allemaal iets aan doen, want opgeven is geen optie”, aldus het drietal.

Meer informatie: www.opgevenisgeenoptie.nl

logo 15 jaar Alpe d'HuZes

Op de foto v.l.n.r. Bouke en Kees Boumeester, Stefan Jansen en Harold Aalderink, eigenaar van Coop Steenderen, ondersteunen de statiegeldactie voor het KWF. (Foto: Ceciel Bremer)

 

Deze pagina delen met je vrienden ...