Roadshow voor iedereen die óók wil leren omgaan met de computer

In september rijdt Bibliotheek West-Achterhoek met een bus door de gemeente Bronckhorst om mensen vooruit te helpen met hun digitale vaardigheden. Tussen 2 en 30 september zal de bus elf plekken aandoen. Op dinsdag 11 september staat de bus bij het Dorpshuis in Voor-Drempt. De bus is te herkennen aan een grote foto van Tante Rikie (van de Zwarte Cross), die vindt dat iedereen mee moet kunnen blijven doen in Bronckhorst.

Samen met alle welzijnsorganisaties, Senioren Convent en Kruiswerk Achterhoek is een programma gemaakt om inwoners op weg te helpen die nét iets meer moeite hebben met de digitale wereld. De bus is ingericht met digitale handigheden en in en om de bus is er van alles te doen. Iedereen is welkom, ook al kun je helemaal niets met een computer, of ben je er juist heel handig mee. Zo kun je onder andere deelnemen aan een verkorte cursus Klik en Tik (basis omgaan met de computer).

Ook zijn er allerlei dingen om kennis maken met de virtuele wereld en is een 3D-printer aan het werk te zien. Er worden verschillende demonstraties en kleine workshops gegeven. Kijk hoe iemand bijvoorbeeld de weg kan vinden met de smartphone en hoe een Whats’app berichtje wordt verstuurd. Of bekijk het poppenhuis van de toekomst waarin de handige hulpmiddelen die er nu al zijn worden getoond.  

 

Tante Rikie wil ook appen & e-mailen

 

Bibliotheek West-Achterhoek voerde een onderzoek uit in de gemeente Bronckhorst. 34% van de inwoners die meededen aan het onderzoek gaf zichzelf een onvoldoende voor hun digitale vaardigheden. Het gemiddelde cijfer van alle deelnemers is een 5,7. 19% van de deelnemers gaf aan geen gebruik te maken van een computer, laptop of tablet. Daarnaast zegt meer dan de helft van de mensen niet te weten waar ze terecht kunnen met hun digitale hulpvraag. Om deze inwoners te bereiken is deze Roadshow georganiseerd. Wie mensen in de omgeving kent die ook wel een beetje hulp kunnen gebruiken en net als Tante Rikie óók bij willen blijven? Neem ze dan mee naar de bus.

Programma Drempt op 11 september 2018 (in en om de bus)

Zlimthuis met het slimme poppenhuis van de toekomst. Op de foto met het verleden. Informatie en gesprek. Ontdek de Virtual Reality bril. Hoe werkt een 3D printer? Ophalen van afdruk van de foto met het verleden.

  • 10.00 – 13.00 u. Bibliotheek/Rijbrink Programma voor scholieren van de Klimtoren
  • 10.00 – 12.00 u. Meedoen in Bronckhorst Informatie over gebruik website www.meedoeninbronckhorst.nl
  • 13.00 – 14.00 u. Wisselend programma van de welzijnsorganisatie met informatie en demonstraties. Voorlichting Ipad ca. 30 min.
  • 13.30 – 16.00 u. Diverse workshops en demonstraties van de bibliotheek met om: • 13.30 – 14.00 u. minicursus Klik en Tik • 14.30 – 15.00 u. minicursus Klik en Tik • 15.30 – 16.00 u. minicursus Klik en Tik
  • 14.00 – 16.00 u. Kruiswerk met workshops/demonstraties Laten zien waar je bent. Je auto terugvinden met de smartphone. Online winkelen

Programma onder voorbehoud.

Voor meer informatie www.ikwilookmeedoeninbronckhorst.nl <note van de redactie: deze link is niet meer beschikbaar>   

Datumoverzicht van roadshow Ik wil ook meedoen in Bronckhorst

Deze pagina delen met je vrienden ...