Mosha, het hondje dat weer kleur kreeg

 

Het boek ‘Mosha, het hondje dat weer kleur kreeg’ is een kinderboek met het verhaal over Mosha die steeds meer zelfvertrouwen krijgt en geschreven is door Jelien Lammers.

Hoe het begon

Jelien begeleidt als sociaal pedagogisch hulpverlener een jongetje van 8 jaar en ziet zulke mooie parallellen tussen hem en haar hond Mosha. Overeenkomsten tussen hoe deze jongen steeds meer zichzelf durft te zijn, zijn gevoel durft te tonen en plezier heeft in samen spelen. Het doet Jelien denken aan hoe haar hond Mosha ook is open gebloeid. Waar ze eerst wat onzeker en timide was zit ze nu steeds lekkerder in haar vel, vol zelfvertrouwen.

Jelien bedenkt hoe mooi het zou zijn om een helpend en helend verhaal over ‘hondje Mosha’ op te schrijven voor deze jongen. En zo ontstaat het idee. Kunstenares Liesbeth Pieterse van Monument en Galerie ‘de Witte Hemel’ biedt aan om illustraties bij het verhaal te maken. Deze prachtige tekeningen worden in het boek verspreid. Het wordt een echt kindercoach boek met het thema zelfvertrouwen en er mogen zijn!

Nu voor iedereen

Er zullen veel meer kinderen zijn die herkenning vinden in het verhaal en die de kracht daarvan kunnen gebruiken. En daarom is het Mosha-boek uitgegroeid tot een groot project. Het is volop in ontwikkeling. De tekeningen staan grotendeels op papier, de tekst staat er bij. De tekeningen worden hier en daar nog verfijnd door er onder andere nog kleur aan toe te voegen. Gesprekken met drukkers zijn in volle gang.

Het boek ‘Mosha, het hondje dat weer kleur kreeg’ is een kinderboek met het verhaal over Mosha die steeds meer zelfvertrouwen krijgt en geschreven is door Jelien Lammers.

Hond Mosha, getekend door Liesbeth Pieterse

Interesse?

Mocht je nu al weten dat je graag een exemplaar van het Mosha-boek zou willen hebben, dan zou het fijn zijn als je dat vrijblijvend wilt aangeven via het contactformulier. Zo kan er een inschatting gemaakt worden van de oplage en hoeft er niemand mis te grijpen. Verder kunt u ook op de hoogte gehouden worden via de Facebookpagina van Boel Bewust !

 

Deze pagina delen met je vrienden ...