Mooi Duurzaam Doesburg helpt u de winter door met gratis groenten en fruit

Vanaf zaterdagmorgen 15 oktober zal ‘Mooi Duurzaam Doesburg’ starten met het inmaken van groenten en fruit. Eerst zal gestart worden met het oogsten van groenten en fruit en vervolgens zal er in groepjes van 4 tot 6 personen ingemaakt worden. Het is de bedoeling dat er meerdere zaterdagochtenden bij elkaar wordt gekomen. Iedereen die in de komende winter de broekriem flink moet aanhalen wordt uitgenodigd zich op te geven. U kunt mailen naar info@mooiduurzaamdoesburg.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. U krijgt dan bericht op welke zaterdagmorgen u wordt ingedeeld. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vooral ZZP’ers, MKB’ers en mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen worden uitgenodigd om te reageren.

Oproep voor groenten en/of fruit

Door de hoge energieprijzen raakt de bodem van de portemonnee steeds sneller in zicht. Een aantal vrijwilligers van ‘Mooi Duurzaam Doesburg’ heeft dit plan bedacht om samen dit probleem zoveel mogelijk op te lossen. Gelukkig is er een overvloed aan groenten en fruit. Hierbij doen we dan ook een oproep aan een ieder die groenten en/of fruit over heeft om zich te melden via info@mooiduurzaamdoesburg.nl. In overleg met de gulle gever wordt een dag en tijdstip afgesproken waarop de groenten en fruit geoogst zullen worden.

Gratis adviezen van een energiecoach

Ook zal er de zaterdagochtenden een energiecoach bij zijn die u gratis voorziet van de beste adviezen om zoveel mogelijk gas en electra te besparen, maar wel zodanig dat u niet in de kou hoeft te zitten. Mocht deze zaterdagochtend niet schikken, dan kunt u voor uw vragen over energiebesparing ook iedere vrijdagmiddag naar het Energiehuis aan de Betulastraat 16 in Doesburg (wijk De Ooi) dat open is van 14.00 tot 16.00 uur. Ook hieraan zijn geen kosten verbonden.

Duurzamer met slimme en eenvoudige middelen

‘Mooi Duurzaam Doesburg’ is een initiatief van een aantal ondernemers en vrijwilligers die Doesburg en omgeving met slimme en eenvoudige middelen duurzamer wil maken. Er wordt geen subsidie of andere overheidsfinanciën aan deze organisatie gegeven. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl.

afbeelding: nl.depositphotos.com
Deze pagina delen met je vrienden ...