KLINK & KUNST op de Klevenhorst in Hummelo

programma 15 tot 23 mei 2024

Tijdens de Kunstwandelroute Hummelo is er van alles te doen bij de Klevenhorst, halverwege de route. Op de Klinkplek organiseert het Achterhoekse dichterscollectief De Omsmeders elke zondagmiddag liveoptredens met poëzie en muziek. Buiten de optredens om zijn er altijd gedichten van eerdere jaren te lezen en via de QR-code kom je bij videobeelden van Nedersaksische gedichten. Doordeweeks zij er kunstworkshops van Amphion.
Op tweede pinksterdag is er als afsluiting van de Kunstwandelroute een spetterend optreden van Hot & Sweet. Na Pinksteren zijn er nog twee workshops.


Deze laatste week KLINK & KUNST op de Klevenhorst staat er veel op het programma:

 • Film op de Klevenhorst, woensdag 15 mei, 14:00 tot 16:00 uur
  Schuif gezellig aan bij de seniorencinema en geniet van een vrolijke bioscoopfilm over een oudere dame die haar jeugdliefde tegenkomt.
   
 • Tekenen met Yoyo, donderdag 16 mei, 10:30 tot 12:00 uur
  Youzan Chen oftewel Yoyo is behalve kunstenaar ook tekendocent. Ze leert je de eerste beginselen van het tekenen.
   
 • Linedancing, zaterdag,18 mei, 14:30 tot 16:00 uur
  Ook dit jaar treden de enthousiaste linedancers The Back Corners uit Hummelo weer op. Kom kijken en doe mee. Toegang GRATIS.
   
 • Gedichten en muziek op de Klinkplek, zondag 19 mei, 13:30 tot 15:30 uur
  Met gedichten van Sander Grootendorst – een van de vier dichters des Achterhoeks – en van Jet Rotmans, behalve dichter ook kunstenaar, psycholoog en schapenverzorger. De muziek is in handen van beeldend kunstenaar Marie-Hélène Marbus, zij speelt cello.
   
 • Hot & Sweet, maandag 20 mei (tweede pinksterdag), vanaf 14:00 uur
  Kom genieten van de jazzklanken van deze legendarische band. Toegang GRATIS
   
 • Ecoprinten, woensdag 22 mei, 14:00 tot 17:00 uur
  Annelies van Rijssen neemt je mee in de geheimen van het ecoprinten. Door bladeren op stof te leggen, te bundelen en te stomen, krijg je bijzondere afdrukken. Het resultaat kan heel verrassend zijn!
   
 • Schilderen met Yoyo, donderdag 23 mei, 13:30 tot 15:00 uur
  Youzan Chen oftewel Yoyo doet met geschilderde portretten mee aan de Kunstwandelroute. Wil je ook een portret leren schilderen? Neem een foto van jezelf mee en Yoyo leert je hoe je een zelfportret schildert.
   


Bij slecht weer wordt er in de schuur voorgedragen en gemusiceerd in plaats van op de Klinkplek. En weer of geen weer, de schuur is altijd de plek voor koffie, thee en wat lekkers. De kunstworkshops doordeweeks vinden plaats in en om de schuur.

Wees welkom! Op de Klinkplek kan iedereen aanschuiven. Bij de kunstworkshops is het aantal plekken beperkt en is aanmelden verplicht via www.amphion.nl/klevenhorst of 0314-37 60 00.

Bijgevoegde foto:

 • Linedancegroep The Back Corners – foto: Daphne Rensen

download hier de flyer met het complete programma Klink & Kunst op de Klevenhorst 2024

Deze pagina delen met je vrienden ...