Jury kermisoptocht verliefd op Cupido

Het volksfeest in Drempt bofte dit jaar weer erg met het weer. De optocht tijdens de zonnige zondag trok mede daardoor weer veel toeschouwers. De bonte stoet startte zoals gewoonlijk aan het begin van de middag vanaf de Kerkstraat. Op en om alle wagens zaten, stonden en liepen vele figuren die het gekozen onderwerp moesten versterken.

De groep ‘Import’ schoot vele pijlen het publiek in en wisten daarmee ook de harten van de juryleden te winnen. Zij werden met hun ‘Cupido’ dan ook maandagmiddag uitgeroepen als winnaar van dit jaar. Met slechts enkele punten verschil was het de wagenbouwersgroep ‘De Peppel’ die een eervolle tweede plaats wist te behalen met ‘Bassie & Adriaan’. ‘De jeugd van tegenwoordig’ met de wagen ‘Nederland’ kregen de derde prijs ondanks de pech onderweg met de molenwieken.

De ‘Kleine Dreef’ had het vorig jaar al aangekondigd tijdens de optocht; “Volgend jaar beter!”. Dit jaar werden de buurtbewoners eerste bij de loopgroepen met ‘We never wok alone’

Maandag werd er natuurlijk ook weer op de vogel geschoten. Schutterskoning 2018 is Jurgen Teunissen geworden.

Alle prijzen van de optocht en winnaars van de kermisspelen zijn te vinden op de website van de Dremptse kermis.

Nog niet genoeg van de kermis? Bekijk dan nog eens de foto’s die zijn gemaakt van de optocht op diverse plekken in Voor-Drempt.

Deze pagina delen met je vrienden ...