Hummelo’s opgegraven verleden
– van school tot graf

lezing op vrijdagavond 10 maart in de multifunctionele kerk Hummelo

Dhr. Norbert Eeltink, senior archeoloog en senior specialist fysische antropologie van Aestimatica, geeft 10 maart 2023 om 19:30 uur een lezing geven over Hummelo’s opgegraven verleden. Tijdens de aanleg van een regenwaterriool in het centrum van Hummelo werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd, waarbij interessante bevindingen werden gedaan over de ontstaansgeschiedenis van de dorpskern en een deel van het voormalige kerkhof.

Tijdens deze lezing gaat de heer Eeltink uitgebreid in op de resultaten van het archeologische onderzoek en zijn specialistische onderzoek aan de gevonden menselijke skeletten.

Tevens wordt er die avond aandacht gegeven aan het 10-jarig bestaan van Dorpshuis De Ruimte, dat in 2023 tegen de kerk aangebouwd werd sindsdien een ontmoetingsplek is op cultureel vlak.

Vanuit De Ruimte wordt een brede waaier aan activiteiten georganiseerd, zoals film, muziek, theater, sportieve activiteiten en informatieve bijeenkomsten. Hierdoor wordt zowel jong als oud aangesproken en betrokken bij de dorpsgemeenschap.

De lezing ‘Hummelo’s opgegraven verleden –  van school tot graf’ vindt plaats in de multifunctionele kerk in Hummelo en is voor iedereen toegankelijk.


Wees erbij op vrijdagavond 10 maart 2023. Vanaf 19:00 uur is de zaal geopend, de lezing begint om 19:30 uur. Voorverkoop via: bestellen@dorpshuishummelo.nl en/of te koop bij Spar Hummelo. Verkoop aan de deur op de avond zelf is ook mogelijk. De kosten van een kaartje bedragen € 5,00.


Deze pagina delen met je vrienden ...