Folklore uit verschillende culturen

Jaarlijks organiseren ‘De Iesselschotsers‘ een middag met dans, muziek en zang. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Kijk, Luister en Beleef de Folklore uit verschillende Culturen’. Hiermee presenteert de dansvereniging zich weer eens aan het publiek uit de eigen omgeving. Deze Folkloremiddag is op zondag 27 oktober in het Dorpshuis in Voor-Drempt.

 

De Iesselschotsers

De folkloristische dansgroep ‘De Iesselschotsers’ uit Steenderen is opgericht op 1 december 1981. Zij heeft als doel het uitdragen en in ere houden van de folklore uit Oost-Nederland door middel van dans, muziek (accordeon) en zang van rond 1900. Natuurlijk dragen zij kostuums uit deze streek van rond die tijd. De naam van de groep is afgeleid van de rivier de IJssel (Iessel). De groep dansers en muzikanten repeteren veelal wekelijks in het Dorpshuis in Drempt op de vrijdagavond van 20:00 tot 20:00 uur.

Sinds de oprichting hebben ‘De Iesselschotsers’ al tal van optredens verzorgt in binnen- en buitenland, onder meer in  Zweden, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten. Naast optredens in zorgcentra en ziekenhuizen, verzorgen zij ook optredens op markten, braderieën, beurzen, jubilea en andere gelegenheden. Ook organiseert de dansgroep jaarlijks een folkloremiddag of -avond waarbij buitenlandse groepen te gast zijn om samen de folklore uit te dragen. Zondag 27 oktober is het weer zover. Dan kunt u komen kijken en luisteren naar folklore uit verschillende culturen in het Dorpshuis, De middag begint al om 13:30 uur, want er is een uitgebreid programma.

 

Roesalka

Na de tweede wereldoorlog kwamen vier Oekraïners na allerlei omzwervingen in Hengelo terecht. Na een spontaan gezamenlijk optreden op een bruiloftsfeest werd ‘Roesalka’ opgericht. Nog steeds brengt ‘Roesalka’ een wisselend zang-, dans- en theaterprogramma met originele Oekraïense dansen en bijpassende kostuums.

 

DwiBhumi

‘DwiBhumi’ brengt met veel enthousiasme en professionaliteit dansen afkomstig van het Indonesische eiland Bali. Naast indrukwekkende kostuums kenmerkt de Balinese dans zich door de expressieve gelaatsuitdrukking, sierlijke en krachtige bewegingen en muziek van de gamelan.

 

Coen van Vollenhoven & Djembé Djeli

Coen van Vollenhoven is muzikant en percussionist en geeft djembé lessen en percussie workshops Afrikaans trommelen en zang. De lesgroepen zijn inmiddels zo goed, dat ze onder de naam Djembé Djeli ook regelmatig een percussie optreden verzorgen. Zij hebben o.a. opgetreden tijdens de festivals Huntenpop en Buitengewoon Ritmisch Doetinchem.

 

flyer Folkloremiddag 27 oktober 2019 Dorpshuis Drempt

 

Kaarten

Kaarten voor deze middag zijn telefonisch of per mail te reserveren bij:

 

 

Meer activiteiten in het Dorpshuis:

 

Deze pagina delen met je vrienden ...