Festiviteiten op Koningsdag 2024 in Drempt

Zaterdag 27 april viert Koning Willem Alexander zijn 57ste verjaardag. Het Oranje Comité Drempt organiseert op deze dag allerlei festiviteiten met als thuisbasis het dorpshuis in Voor-Drempt. Op Koningsdag is er o.a. een fietstocht, speurtocht, zeepkistenrace en uiteraard muziek.

Bijdrage van de inwoners
Het Oranje Comité Drempt organiseert elk jaar de festiviteiten in ons dorp. Om Koningsdag te kunnen organiseren is de vrijwilligersgroep afhankelijk van de bijdrage van de inwoners. De gemeente Bronckhorst verstrekt een subsidie van 150 euro, maar dat is natuurlijk niet genoeg voor zo’n mooi feestelijk programma. Daarom collecteren de comitéleden jaarlijks voor een kleine (of grote) bijdrage.

Ochtendprogramma
Alle Dremptenaren worden opgeroepen om rond tien uur naar Dorpshuis Drempt te komen. Onder begeleiding van Muziekvereniging Hummelo en Keppel wordt namelijk om kwart over tien de vlag gehesen. Aansluitend is er koffie met een oranjetompouce!

Vanaf half elf kunnen jong en oud meedoen aan de Koningsfietstocht, een route van zo’n 24 kilometer in de omgeving. Tegelijkertijd is er ook de kinderbingospeurtocht, een avontuurlijke route door Voor-Drempt voor de basisschoolleerlingen. De allerjongsten kunnen vanaf half elf naar hartelust knutselen.

Lunch met gratis pannenkoek
Tussen de middag moet er natuurlijk gegeten worden, ook dat kan op het festivalterrein. Het Oranje Comité Drempt trakteert iedereen op een gratis pannenkoek.

Zeepkistenrace en muziekoptreden
Rond twee uur ’s middags zijn alle deelnemers van de Koningsfietstocht hopelijk weer terug bij het dorpshuis, want dan is de prijsuitreiking. Aansluitend start de zeepkistenrace voor jong en oud (lees verderop meer hierover).

Halverwege de middag wordt het feest nog groter met muziek van DJ Daryl en zangeres Christine (Christyn). Afhankelijk van het weer, maar zeker ook van de belangstelling en het enthousiasme van de Dremptse inwoners, zal het Koningsfeest nog urenlang voortgezet worden.

ZEEPKISTENRACE

Tussen 14:00 en 17:00 uur wordt ook dit jaar weer de zeepkistenrace gereden. Er worden wedstrijden gehouden in twee klasses: Mini race en Maxi race. De Mini race is vanaf groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool. Vanaf 12 jaar kan er worden meegedaan aan de Maxi race.

Tot 22 april (18:00 uur) kan er worden ingeschreven. De gebouwde zeepkisten worden op woensdag 24 april tussen 18:00 en 21:00 uur gekeurd. Er wordt pas een startnummer verkregen als de zeepkist is goedgekeurd. Deelname is natuurlijk geheel op eigen risico. Daarom moeten de deelnemers het reglement op de dag van keuring ondertekend overhandingen aan de organisatie.

Deze pagina delen met je vrienden ...