Expositie Liesbeth Pieterse, Simone Visser en Dick van Heerde

Voor veel Achterhoekers, toeristen en dagjesmensen is het stadje Bronkhorst aan de IJssel een graag bezochte plek in onze mooie streek. Midden in dit nagenoeg Middeleeuwse stadje staat de Kapel van Bronkhorst. Voor het 23ste seizoen worden in deze Kapel kunstexposities georganiseerd. Ook dit jaar exposeert het bekende kunstenaarstrio ‘De Witte Hemel’ (Liesbeth Pieterse, Simone Visser en Dick van Heerde) weer in de Kapel van Bronkhorst. Van zaterdag 6 mei tot en met vrijdag 12 mei is hun werk te zien tussen 11:00 en 17:00 uur. Een goede gelegenheid om de kunstenaars zelf te spreken (ook op afspraak).

Liesbeth Pieterse uit Drempt (1958, Arnhem) is autonoom kunstenaar en zeer divers. Schilderen, illustreren, etsen, air-brush, graffiti, i-phone Art. Hiermee begeleidt zij ook professioneel outsider artists, jonge mensen met autisme. Zij vindt het ambacht in haar werk belangrijk en volgt hiervoor na haar vakopleiding creatief/arbeidstherapeut nu (atelier)studies via professionele vakdocenten zoals Peter Durieux, Keimpe van der Kooi, Hans Versfelt en Joost Doornik. Liesbeth werkt regelmatig samen met bekende professionele kunstenaars en biedt zo vaste deelnemers de mogelijkheid om zich naast haar te ontwikkelen. Liesbeth is 6 tot en met 12 mei aanwezig in de kapel.

Simone Visser (1962, Hattem) is beeldend kunstenaar. Zij rondde in 2017 de vakopleiding aan Klassieke Academie voor Beeldende kunst af. Tekenaar en schilder, vlotte schetsen en doorwerkte tafereeltjes zowel in de teken als de schilderhand. Simone heeft voorkeur voor de natuurlijke dingen als schelpen, vruchten en bloemen. Daarnaast tekent en schildert ze portretten en is ze regelmatig in het landschap te vinden om daar wat ze ziet vast te leggen. Het is mogelijk om op afspraak haar atelier te bezoeken en haar werk te bekijken, zowel fysiek als online. Simone is van 7 tot en met 12 mei aanwezig in de kapel.

Dick van Heerde (1954, Venlo) is internationaal bekend in het genre van de WildlifeArt; hij is Member of The Society of Animal artists in Amerika. Dick van Heerde begon als restaurateur van schilderijen uit de zeventiende eeuw en startte daarna als professioneel schilder van met name de Afrikaanse Wildlife. Ook Nederlandse IJssellandschappen, paarden en andere dieren behoren tot zijn oeuvre. Van Heerde werkt in opdracht van Z.K.H. Sultan Quaboos van Oman en maakte meer dan veertig schilderijen van de Fauna van Oman.

De entree is gratis en de bezoekers kunnen – nadat hun creatieve honger is gestild – neerstrijken op één van de zonnige terrassen in het stadje Bronkhorst. Een bezoekje aan het stadje Bronkhorst met de mooie exposities in de Kapel kan dus weer in de agenda.

liesbethpieterse.com
www.simonevisser.com
dickvanheerde.nl
trouwkapelbronkhorst.nl

• afbeelding: ‘De Rooie’, werk van Liesbeth Pieterse

Deze pagina delen met je vrienden ...