Expositie Henk Stemerdink bij wijnboerderij

In de expositieruimte ‘de Dobbe’ van Wijnboerderij ‘t Heekenbroek zijn tot en met 21 mei schilderijen van Henk Stemerdink uit Voor-Drempt te zien. Hij is geboren en getogen in Winterswijk. Begin jaren tachtig verhuisde hij naar Arnhem. Henk ging daar aan de Kunstacademie studeren en kreeg onder andere les van Klaas Gubbels. Tijdens de opleiding werd Henk voortdurend geconfronteerd met zichzelf en uitgedaagd om het beste uit zich te laten komen. Nu geeft hij een aantal uren les in Beeldende Vorming op het voortgezet onderwijs in Arnhem Zuid, woont in Drempt en exposeert zijn werk onder de naam Victory on Canvas hoofdzakelijk in het buitenland.

Ruim dertig jaar geleden begon Henk Stemerdink met schilderen. In de loop van de jaren veranderde zijn manier van werken van realistisch naar abstract. Hij is een echt natuurmens en een natuurschilder. Aanvankelijk maakte hij vooral landschapsschilderijen. Henk is afgestudeerd op Turner, was zeer geïnteresseerd in deze Engelse romanticus. Turner staat bekend om zijn landschappen en het prachtige licht in zijn schilderijen. Langzaam begon Henk zijn eigen landschappen te creëren. In zijn laatste serie schilderijen koos Henk voor het bloemen thema; heel verfrissend en zeker een kijkje waard.

Meer over Henk Stemerdink en Victory on Canvas is te vinden op de website www.victoryoncanvas.nl. Voor meer informatie over onder andere de openingstijden van Wijnboerderij ‘t Heekenbroek gaat u naar heekenbroek.nl

 

Delen mag ...