Expositie grafisch kunstenaar André Bikker met poëzie Dirk Engelage

In de St. Joriskerk is vanaf zaterdag 6 augustus de expositie ‘Beelden Spreken’ te zien. De opening vindt plaats om 14:00 uur. Dirk Engelage, voormalig predikant van Drempt en Oldenkeppel, zal de expositie inhoudelijk openen. Samen met André Bikker uit Doesburg werd een serie over troost ontwikkeld. Dirk schreef de poëzie en André brandde daarbij beelden op hout. Deze graVuur techniek is uniek! Het schilderen met vuur op hout is door André Bikker zelf ontwikkeld en heeft inmiddels zijn weg gevonden naar diverse tentoonstellingen en kunstliefhebbers. André zal een betoog houden over de titel van de expositie: ‘Beelden Spreken’. Iedereen is van harte welkom bij de opening op zaterdagmiddag. Er zal live muziek zijn van Marcel Paalman en een hapje en drankje.

Overzichtsexpositie

De grote monumentale werken van André staan voor het eerst samen in één tentoonstelling. Van de Appeltjes van Oranje, de inzending bij 75 jaar Beatrix, in gegoten in glas tot de Jakobsladder. Het gezamenlijke project Troost zal te zien zijn maar ook zijn Lichtdragers, een serie shirts voor vluchtelingen zijn aanwezig. Ook is er nieuw grafisch werk dat hier voor het eerst te zien zijn zal zijn. Zeven dagen lang is André zelf aanwezig om met u te spreken over de beelden.

Digitale veiling

De Lichtdragers, het doe-boek het Kerstfeest van de Timmerman, houten veren en de reis danser zijn ter plekke in de kunstcadeauwinkel verkrijgbaar. Op alle overige werken kan geboden worden, zowel op locatie als in de digitale veiling. Deze gaat al op 1 augustus van start via de website www.andrebikker.nl. De hoogste bieder is op 13 augustus de eigenaar!

Deze unieke expositie is te bewonderen van zaterdag 6 augustus tot en met vrijdag 12 augustus tussen 14:00 en 17:00 uur in de St. Joriskerk aan de Kerkstraat 1 in Drempt. Deze prachtige kerk staat direct aan de provinciale weg van Doesburg naar Doetinchem.

Deze pagina delen met je vrienden ...