Open Zaterdag St. Joriskerk

za 05aug2023

locatie: St. Joriskerk

adres: Kerkstraat 1, 6996 AE Drempt

tijd: 11:00 - 16:00 uur

website:

kosten: vrijwillige bijdrage

 

Elke zaterdag in juli en augustus is de kerk te bezichtigen en zijn er wisselende activiteiten en exposities.

Deze zaterdag:
• Ineke Molewijk, handboekbinden
• Henk Stemerdink, schilderijen

 

Ineke Molewijk is handboekbindster. Ze zal demonstreren hoe ze kleine boekjes maakt die je bijvoorbeeld per post kunt versturen. Deze zijn ook in de kerk te koop. Daarnaast zal ze andere uitvoeringen van haar handboekbindwerk meenemen om te laten zien.

 

Henk Stemerdink is vooral bekend als schilder van de natuur maar maakt ook veel ander werk, vaak ontstaan vanuit opdrachten; van portretten, oldtimers, dieren tot geometrische vormen. Met een combinatie van diverse werken exposeert hij twee zaterdagen in de kerk van Voor-Drempt. Zijn meest recente natuur- en bloemenschilderijen zullen niet ontbreken.

Hij heeft zijn werk regelmatig verkocht aan nationale en internationale particuliere liefhebbers. De schilderijen maken deel uit van particuliere collecties in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Polen, Rusland, Verenigde Staten, Jordanië, Maleisië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Stemerdink had van 2006 tot nu grote overzichtsexposities van zijn werk; in Marbella-Spanje, Bremen-Duitsland, Warsaw-Polen, London-Engeland. In Nederland exposeerde hij al in Amsterdam, Arnhem, Leeuwarden, Eindhoven, Nijmegen, Lisse, Brummen en Drempt.

Henk exposeert ook volgende week zaterdag 12 augustus in de St. Joriskerk!

 

( ga terug naar het evenementenoverzicht )

Deze pagina delen met je vrienden ...