Open Zaterdag St. Joriskerk

za 12aug2023

locatie: St. Joriskerk

adres: Kerkstraat 1, 6996 AE Drempt

tijd: 11:00 - 16:00 uur

website:

kosten: vrijwillige bijdrage

 

Elke zaterdag in juli en augustus is de kerk te bezichtigen en zijn er wisselende activiteiten en exposities.

Deze zaterdag:
• Frans Wolters, figuurzagen

Henk Stemerdink, schilderijen

 

Frans Wolters is nog maar kortgeleden begonnen met figuurzagen uit kunststof materiaal. In het verleden maakte hij tekeningen, deed aan amateurtoneel en zong in een koor. Frans is onderwijzer geweest en heeft in die functie ook veel creatieve dingen met en voor kinderen gedaan.

 

Henk Stemerdink is vooral bekend als schilder van de natuur maar maakt ook veel ander werk, vaak ontstaan vanuit opdrachten; van portretten, oldtimers, dieren tot geometrische vormen. Met een combinatie van diverse werken exposeert hij twee zaterdagen in de kerk van Voor-Drempt. Zijn meest recente natuur- en bloemenschilderijen zullen niet ontbreken.

Hij heeft zijn werk regelmatig verkocht aan nationale en internationale particuliere liefhebbers. De schilderijen maken deel uit van particuliere collecties in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Polen, Rusland, Verenigde Staten, Jordanië, Maleisië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Stemerdink had van 2006 tot nu grote overzichtsexposities van zijn werk; in Marbella-Spanje, Bremen-Duitsland, Warsaw-Polen, London-Engeland. In Nederland exposeerde hij al in Amsterdam, Arnhem, Leeuwarden, Eindhoven, Nijmegen, Lisse, Brummen en Drempt.

 

( ga terug naar het evenementenoverzicht )

Deze pagina delen met je vrienden ...