Kunst van loslaten – Omgaan met verlies

di 21nov2023

locatie: Kerkhuis

adres: Burg. van Panhuysbrink 5, 6997 AA Hoog-Keppel

tijd: 20:00 uur

website:

organisator: PGDO


Loslaten hoort bij het leven. Ieder mens krijgt er mee te maken. Het hoort bij de fases van het leven. Het begint al als kind als je bijvoorbeeld van de basisschool naar de middelbare school gaat. Het loslaten van vriendjes waar je vaak mee speelde. Het afsluiten van de kindertijd en je weg vinden als jongere. Zo brengt elke overgang in het leven een vorm van verlies met zich mee. Er zijn ook heftige vormen van verlies en loslaten. Verlies van werk. Een echtscheiding. Verlies van gezondheid als je te maken krijgt met een ziekte. Verlies van een dierbare als iemand overlijdt.

Deze levenservaringen maken dat je het oude moet loslaten en een manier moet vinden om te leven in de nieuw situatie. Deze heftige vormen van loslaten en verlies gaan gepaard met een rouwproces. En alle emoties die daarbij een rol spelen.

Deze avond zal ds. Karin Spelt iets vertellen over omgaan met rouw en verdriet. Zij zal daarbij de methode van rouwdeskundige Manu Keirse gebruiken. Hij spreekt over rouwarbeid en rouwtaken. Rouwen kost veel tijd en energie. De tijd zorgt niet dat je het verlies ‘verwerkt’, maar wat je doet met de tijd. Hij onderstreept ook dat ieder rouwproces uniek is. Ieder rouwt op zijn eigen manier en vindt de weg die bij hem of haar past.

Ook zal er deze avond aandacht zijn voor hoe wij mensen kunnen ondersteunen in een proces van verlies en loslaten. Ook is er ruimte om eigen ervaringen te delen.

 

 

( ga terug naar het evenementenoverzicht )

Deze pagina delen met je vrienden ...