Concert Cappella ad Fluvium

zo 07mei2023

locatie: Dorpskerk

adres: Burg. van Panhuysbrink 11, 6997 AA Hoog-Keppel

tijd: 15:30 uur (zaal open om 15:00 u.)

website:

kosten: €12,50

 

Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor geschoolde en ervaren zangers uit een wijde regio rond Arnhem, opgericht in 1999. Het heeft een wisselend aantal deelnemers, afhankelijk van de uit te voeren muziek. In dit project telt het koor 18 leden en staat het onder leiding van Peter Paul van Beekum, die als zanger en dirigent geschoold is aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Het concert is 7 mei en begint om 15:30 uur. Zaal open vanaf 15:00 uur. Entree €12,50 contant, pinnen of met QR code betaling.


'Crowned with Flowers'

De ‘r’ gaat uit de maand, de ‘four sweet months of the year’ kondigen zich aan! Cappella ad Fluvium brengt een Engels programma waarin de bloemen, de vogels en de liefde, lente en zomer worden bezongen. Het programma bestaat ongeveer voor de helft uit oude, het Renaissance-repertoire en voor de helft uit meer recente muziek, die van de 20e en 21e eeuw.

Ter ere van hun vierhonderdste sterfdag beginnen we met enkele madrigalen van William Byrd en Thomas Weelkes, beiden overleden in 1623. Daarna volgen een pareltje van Edward Elgar, twee ‘Flower Songs’ (1950) van Benjamin Britten en de zeven ‘Songs of Springtime’ (1933) van Ernest John Moeran, o.a. op teksten van Shakespeare. Ook op tekst van William Shakespeare: ‘Shall I compare thee to a summer’s day?’ (2021) van de Nederlander Marc Dupuis. Dit laatste is een bijna-première: alleen zijn eigen ‘William Byrd Vocaal Ensemble’ uit Leiden zong het eerder.

Twee dromerige liederen zonder tekst, ‘to be sung of a summer night on the water’ (1917) van Fritz Delius vormen het rustpunt in dit bloemrijke programma. Het concert krijgt een ”royal” tintje met de uitvoering van ‘The Triumphs of Oriana’, een madrigaalbundel uit 1601 ter ere van Queen Elizabeth I, wier verre nazaat King Charles op 6 mei 2023 zal worden gekroond.

 

( ga terug naar het evenementenoverzicht )

Deze pagina delen met je vrienden ...