Doesburgse Kadedagen 2021

Zaterdag 18 en zondag 19 september is op de IJsselkade in Doesburg weer van alles te beleven. Tijdens de Doesburgse Kadedagen is er een markt met diverse terrassen, de mogelijkheid voor een rondvaart of historische schepen bekijken. Ook oude ambachten en een kinderzweefmolen zullen op de Kadedagen niet ontbreken. Dit weekend kunt u ook de Martinitoren beklimmen of een stadswandeling maken met een gids.

Programma

Dit evenement op de IJsselkade wordt gehouden op zaterdag 18 september tussen 11:00 en 18:00 uur. Op zondag 19 september beginnen de activiteiten ook om 11:00 uur maar eindigen een uurtje eerder, dus om 17:00 uur.

Het volgende kunt u verwachten op de Doesburgse Kadedagen:

  • Streekproductenmarkt
  • Creatieve/kunstzinnige markt
  • Naaiatelier Kieskleurig
  • Historische schepen die u kunt bezoeken
  • Rondvaarten van Viking Adventure Sports
  • Oude ambachten
  • Kinderzweefmolen
  • Foodtrucks
  • Diverse terrassen voor een hapje, drankje of ijs
logo Doesburgse Kadedagen

Naast de activiteiten op de IJsselkade heeft ook de plaatselijke VVV een programma samengesteld. U kunt samen met een gids een stadswandeling maken. Op zaterdag om 12:30 en 15:30 uur, op zondag om 14:00 en 16:00 uur. Daarnaast kunt de Grote- of Martinikerk beklimmen met een gids. De torenbeklimmingen zijn zaterdag om 14:00 en 16:00 uur en zondag om 15:00 uur.

Naaiatelier Kieskleurig actief
op Doesburgse Kadedagen

Beide dagen zal ook het naaiatelier Kieskleurig aanwezig zijn met twee kramen. In de zomer is het naaiatelier al begonnen met de voorbereidingen. Er werden volop textiele boodschappentasjes van hergebruikt katoen gemaakt. Ook werd de basis gelegd voor het creatieve ontwerp van schorten die een prachtige combinatie maken met een schort voor moeder en dochter, dan wel voor vader en zoon. Allemaal unieke stuks die een ieder zal inspireren om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren.

De vraag naar bijzondere kussens van unieke stoffen is nog steeds groot en op de Kadedagen zullen vele  modellen te bewonderen zijn. Ook kunt u uw wensen kenbaar maken zodat de kussens op maat gemaakt kunnen worden. De keuze uit stoffen is groot zowel in het motief dan wel van verschillende materialen. Er is ook een groot assortiment linnen stoffen in diverse tinten. Een van de anderstaligen is gespecialiseerd in het ontwerpen en naaien van jassen, jurken, rokken en broeken. Ter plaatse kunt u uw ideeën kenbaar maken en later kunt u uw bestelling thuis laten afleveren.

Voor degenen die zelf nog graag achter de naaimachine kruipen zijn er bijzondere stoffen, fournituren, ritsen, knopen en al wat men nodig heeft om een uniek kledingstuk te maken beschikbaar. Een  aantal anderstaligen zullen graag met u een praatje aanknopen al was het maar om de Nederlandse taal te oefenen en te laten zien wat er zoal gemaakt wordt bij het naaiatelier Kieskleurig.

Beginnelingen maken meestal geurzakjes, vlaggenslingers of textiele tassen. Tevens zal een vrijwilligster een demonstratie geven hoe wol gesponnen kan worden en u kunt bij haar al uw vragen kwijt over hoe van een schapenvacht uiteindelijk een trui of sjaal gebreid kan worden. Voor meer informatie over het naaiatelier kunt u kijken op www.mooiduurzaamdoesburg.nl of mailen met info@mooiduurzaamdoesburg.nl

( omslagfoto door Hans Wonink )

Deze pagina delen met je vrienden ...