Mooiste boerderij van de Achterhoek staat in Drempt

De Boerderijenstichting Achterhoek schreef een verkiezing uit om te kijken wat de mooiste boerderij van de Achterhoek is. Ongeveer duizend mensen brachten hun stem uit voor de publieksprijzen. Boerderij De Witte Hemel kreeg de meeste stemmen en daarmee de eerste prijs.

De Boerderijenstichting Achterhoek werd twee jaar geleden opgericht. De stichting vraagt vooral aandacht voor boerderijen en het belang van het behoud ervan. Daarom werd ook een verkiezing uitgeschreven om te kijken wat de mooiste boerderij van de Achterhoek is. Negentien boerderijen werden aangemeld.

Het publiek gaf de meeste stemmen aan De Witte Hemel in Drempt. Boerderij Maarse de Roos in Beltrum werd tweede en de Sasse in Ruurlo eindigde als derde.

De vakjury van de Boerderijstichting bezocht de tien boerderijen met de meeste publiekstemmen. Op basis van verschillende criteria koos de jury boerderij ’t Hiddink in Ruurlo als mooiste boerderij in de Achterhoek. Oossink in Winterswijk en Ticheloven in Groenlo delen de tweede plaats. Ook de derde plek wordt gedeeld; zowel ’t Hulzen in Winterswijk en De Witte Hemel in Drempt eindigden met hetzelfde aantal punten.

De prijsuitreiking vond zaterdag 29 oktober plaats op de deel van boerderij De Goedenberg op Landgoed Keppel in Hummelo. Er was een feestelijk programma met video’s en presentaties samengesteld. Voorzitter René Spekschoor kijkt tevreden terug op de verkiezing en kondigde deze middag een vervolg aan. Aanmelden kan vanaf nu via www.bsachterhoek.nl.

Deze pagina delen met je vrienden ...